Landkaart van Nederland met weergegeven waar de installateurs zijn gevestigd

Coming soon: Remeha Elga Ace All-in-One

De Elga Ace all-in-one is de nieuwe all-in-one warmtepomp van Remeha. Het grote voordeel van dit apparaat is dat het zowel een cv-ketel als een binnenunit van een Elga Ace hybride warmtepomp bevat. Waar voorheen de cv-ketel en binnenunit naast elkaar geplaatst werden zitten deze in de all-in-one warmtepomp voor elkaar waardoor deze in praktisch iedere woning past.

Besturingstechniek

Besturingstechniek
De aanwezig cv-ketel is gebasseerd op hetzelfde beproefde platform dat werd gebruikt voor de Tzerra Ace-Matic en Calenta Ace-Matic. Daar zijn verbeteringen en aanpassingen in aangebracht om ervoor te zorgen dat deze optimaal presteert in samenwerking met de Elga Ace. Dit heeft ervoor gezorgd dat het apparaat een modulatiebereik heeft van 1 op 10.

Buitenunit

Niet alleen aan de binnenunit maar ook aan de buitenunit zijn er verbetering doorgevoerd. De buitenunit wordt geproduceerd door Midea en heeft een stillere werking dan zijn voorganger. Bij de 6 kW variant scheelt dit 5 dB wat in de praktijk meer dan een halvering van het geluid oplevert. Hierdoor wordt het nog makkelijker om een plek te vinden voor de buitenunit zonder dat de buren hier last van hebben.

Koudemiddel

Ook is het koudemiddel vervangen. Voorheen werd er gebruik gemaakt van R410A maar nu is er overgestapt op R32. Dit is een koudemiddel met een laag aardopwarmingsvermogen en een hoge efficiëntie en wordt ook beschouwd als een veiliger alternatief.

Elga Ace all-in-one varianten

De Elga Ace all-in-one is verkrijgbaar met een CW4 of CW5 cv-ketel en een 4, 6 of 8 kW warmtepomp. Met verschillende varianten is er voor iedere woning een geschikte all-in-one warmtepomp.

Hybride warmtepomp verplicht

De Elga Ace all-in-one is ontworpen met een oog op de toekomst. Met of zonder verplichting vanuit onze overheid, een hybride warmtepomp is en blijft een goede duurzame investering. Met de Remeha Elga Ace all-in-one warmtepomp hoeft er slechts één installatie plaats te vinden. Daarbij komt dat de all-in-one minder ruimte inneemt dan de een losse cv-ketel en losse hybride warmtepomp.

Een warmtepomp is naast een duurzame investering ook een aantrekkelijke investering door de snelle terugverdientijd. De terugverdientijd is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke situatie en gasverbruik. Gemiddeld ligt deze tussen de 2 en 6 jaar. Met een economische levensduur van 12 tot 15 jaar is de hybride warmtepomp dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Kortere installatietijd

Het is geen geheim dat er in Nederland een tekort is aan warmtepomp installateurs. Daarom is Remeha altijd bezig om te kijken hoe zij dit kunnen verbeteren. Aan de ene kant wordt dit gedaan door zoveel mogelijk installateurs op te lijden of om te scholen maar aan de andere kant kan er ook winst worden behaald bij de bestaande installateurs.

Door hun tijd zo efficiënt mogelijk te gebruiken kan de energietransitie zo soepel mogelijk plaatsvinden. Daarom is er gekozen om een cv-ketel en warmtepomp in één compleet pakket te ontwikkelen. De installatietijd neemt hierdoor tot wel 30% af waardoor er meer installaties kunnen worden uitgevoerd.

Daarbij komt ook dat het onderhoud aan beide apparaten minder tijd kosten waardoor dezelfde installateur nog meer tijd overhoudt.

Remeha Elga Ace all-in-one wint VSK Award

De Elga Ace all-in-one heeft onlangs een VSK Award in de wacht gesleepts. De jury vond de vermindering van de installatietijd een mooie doorontwikkeling en was zeer te spreken over de grote potentie die dit ontwerp jeeft voor de hybride warmtepompen in de bestaande bouw.