Cv-ketel huren

Hoelang loopt de huurperiode?

Het huurcontract heeft een looptijd van 12 jaar. Na 2 jaar kan je het huurcontract beëindigen.

Is onderhoud & service in de huurprijs inbegrepen?

Het huurbedrag wat je per maand betaalt is all-in. Dit betekent dat service en onderhoud zijn inbegrepen in het maandelijkse huurtarief. De kosten voor het onderhoud en mogelijke storingen aan de cv-ketel zijn hiermee gedekt. Heb je een probleem met de cv-ketel? Dan bel je met WarmteThuis. Onze adviseurs staan elke dag voor je klaar, via 085-0207000

Wat als ik in de tussentijd ga verhuizen?

Het huurcontract heeft een looptijd van 12 jaar. Het kan natuurlijk voorkomen dat je in deze periode gaat verhuizen. Het is daarom mogelijk om het huurcontract vanaf 2 jaar af te kopen. Stel dat je na 6 jaar besluit om te verhuizen, dan is het mogelijk om de resterende contractjaren af te kopen. 

Het is ook mogelijk dat de nieuwe bewoner jouw huurcontract overneemt. 

Gelden er boeteclausules?

Nee. WarmteThuis heeft gepoogd een zo eerlijk en transparant mogelijk huuraanbod aan te bieden. Wanneer je na 2 jaar de cv-ketel wilt kopen, dan kan dat ook. 

En wat als ik van het gas af moet?

Elke klant die bij ons een Remeha cv-ketel huurt, maakt automatisch gebruik van onze unieke GasLos garantie. Word je in de toekomst verplicht van het gas afgesloten of laat je je vrijwillig van het gasnet afsluiten? Dan kan je het huurcontract kosteloos opzeggen. Zo kom je nooit voor verassingen of bijkomende kosten te staan en ben je altijd klaar voor een naadloze overgang in de energietransitie. 

 

Kan ik ook een Remeha cv-ketel leasen bij WarmteThuis

Nee. Het is niet mogelijk om een cv-ketel te leasen bij WarmteThuis. Dit komt omdat wij al onze cv-ketels aanbieden inclusief service en onderhoud. In principe is dat alleen maar voordelig voor jou als consument, want bij een lease worden vaak extra kosten berekend voor service en onderhoud. Bij ons heb je altijd een vaste, heldere prijs. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. 

Wat als ik het huurcontract tussentijds opzeg?

Het huurcontract heeft een looptijd van 12 jaar. Na 2 jaar kun je het huurcontract beëindigen. Als je tussen de 2 en 12 jaar na aanvang van het huurcontract opzegt dan betaal je de cv-ketel af. Hoe langer de looptijd van het contract hoe lager het restbedrag van de cv-ketel is. 

De rekensom die hiervoor wordt gebruikt gaat uit van het aantal jaren dat je de Remeha cv-ketel huurt. Hierbij verminder je de initiële koopprijs van het toestel ten tijde van ingebruikname (exclusief acties en kortingen) met het aantal volledige jaren dat je het toestel hebt gehuurd. De restwaarde kan vermeerderd of gecorrigeerd worden met het dan geldende BTW tarief. 

Voorbeeld:
Je huurt een Remeha Tzerra 28c CW4-ketel, die op dat moment € 1299,- kost. 
Dan schrijf je elk jaar € 108,25 af (je huurt tenslotte 12 jaar en € 1299,- gedeeld door 12 is € 108,25,-).
Stel dat je na 6 jaar het huurcontract wil opzeggen, dan blijft er nog € 649,50 over (€ 1299,- minus € 649,50).

Uiteindelijk betaal je eenmalig € 75,- administratiekosten en het resterende bedrag van € 649,50,-. De Remeha cv-ketel is dan van jou en het huurcontract wordt daarmee beëindigd. 

De afkoop van de cv-ketel kan uitsluitend in hele jaartallen. Dit betekent dus dat je de afkoop van de cv-ketel bij ons moet aankondigen voordat het volgende huurjaar ingaat. 

Wat gebeurt er na 12 jaar als het huurcontract afloopt?

Wanneer het huurcontract na 12 jaar afloopt dan bieden wij u de mogelijkheid om een nieuwe huur cv-ketel bij ons af te nemen of geven wij u de mogelijkheid om het toestel over te nemen.

Kan ik meerwerk opnemen in de huurprijs?

Nee. Als er sprake is van meerwerk dan wordt het meerwerk apart aan je gefactureerd. Dit staat los van de huurprijs.

Ik huur een woning, kan ik dan ook een cv-ketel huren?

Helaas niet. Alleen als je eigenaar bent van de woning kan je een Remeha cv-ketel huren.