Installatie van de cv-ketel

Wat is een standaard installatie?

Bij een standaard installatie gaan wij uit van de vervanging van een HR-ketel voor een HR-ketel:

1. Demonteren en afvoeren oude cv ketel
Onze CO-gecertificeerde monteur slijpt het leidingwerk onder de ketel door en tilt de oude ketel van de muur. Deze wordt vervolgens via binnenshuis afgevoerd.
 
2. Montage van diverse appendages
Het leidingwerk wordt voorzien van een nieuwe gaskogelkraan, inlaatcombinatie, veiligheidsventiel en vul/aftapkraan. Het expansievat wordt standaard vervangen voor een 18 liter expansievat met 1 bar voordruk.
 
3. Montage van de nieuwe cv-ketel
De nieuwe ketel wordt aan de muur gehangen en het leidingwerk wordt passend op de ketel aangesloten. De rookgas en zuurstofbuizen worden met behulp van nieuwe koppelstukken aangesloten op de ketel en het monteren van de door u gekozen thermostaat
 
4. Nacontrole en oplevering
De nieuwe ketel wordt uitvoerig getest en ingeregeld. De gasleiding wordt afgeperst en er wordt een koolmonoxidemeting uitgevoerd.
Hoe lang duurt een installatie?

Het ophangen en installeren van een cv-ketel duurt ongeveer een dagdeel.

Als er extra werkzaamheden nodig zijn, zoals het vervangen van de rookgasafvoer, dan kan de installatie soms iets langer duren.

We kijken vooraf altijd naar welke datum en tijd jou het beste past.

Wie komt er bij mij installeren?

WarmteThuis werkt samen met deskundige cv-installateurs verspreid over heel Nederland. Dit is dus altijd een installateur bij jou uit de buurt.

Wij selecteren installateurs op vakmanschap, betrouwbaarheid en service en als ze CO-gecertificeerd zijn. Zo ben je altijd verzekerd van goed werkend product en een veilige installatie.

We werken dan wel met installateurs door heel Nederland, WarmteThuis blijft altijd je vaste aanspreekpunt. Dat is wel zo makkelijk. We zijn 7 dagen per week open. Doordeweeks van 08:00 tot 21:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00, via ons reguliere telefoonnummer 085-0207000.

Zo ben je altijd voorzien van landelijke service en vakmanschap van de lokale installateur.

Op welke termijn kan een cv-ketel geïnstalleerd worden?

Afhankelijk van de regio en jouw beschikbaarheid kan de montage normaal al binnen enkele werkdagen plaatsvinden. Als het spoed heeft neem dan telefonisch contact met ons op via 085-0207000. Wij bekijken dan hoe wij jou zo snel mogelijk kunnen helpen.