Warmtepomp installeren

Hoe lang duurt de warmtepomp installatie?
  • Een (eenvoudige) hybride installatie kan in 1 dag geplaatst worden.
  • Een (eenvoudige) All-electric installatie kan in 2 dagen geplaatst worden
Hoeveel ruimte neemt een warmtepomp in?

Een warmtepomp heeft meer binnenruimte nodig dan een cv-ketel. Dit komt vooral door het benodigde buffervat. Dit varieert van ca. 150 tot 500 liter. Een lucht/water-warmtepomp heeft bovendien een buitendeel waar ook een plek voor moet komen.

Moet de meterkast aangepast worden?
  • Bij een all-electric warmtepomp is er meer elektriciteit nodig. Dit vraagt een aanpassing van de elektrische installatie in de meterkast.
  • Bij een hybride warmtepomp met cv-ketel hoeft de meterkast meestal niet aangepast te worden. Wel moet er een extra groep aangelegd worden
Maakt een warmtepomp veel geluid?

Met een goed ontwerp en opstelling kan geluidshinder worden voorkomen. Aanvullende geluiddempende maatregelen zijn in specifieke gevallen mogelijk.

Wat is het nut van koudemiddelen?

Een koudemiddel is de stof in een warmtepomp die warmte transporteert. In de meeste gevallen wordt een chemisch koudemiddel gebruikt. Bij lekkage is dit schadelijk voor het milieu. Daardoor is het van belang dat de installatie wordt uitgevoerd gekwalificeerde installateur. Bij WarmteThuis zijn alle warmtepomp installateurs gecertificeerd om hier op de juiste manier mee om te gaan

 

Op welke termijn zijn warmtepompen leverbaar?

Onze warmtepompen zijn beschikbaar en direct leverbaar. Doe gratis Warmtepomp Woningcheck om te zien of jouw woning geschikt is voor een Remeha warmtepomp.

Doe de woningcheck

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Niet alle woningen zijn (al) geschikt voor het gebruik van een warmtepomp. Je woning moet geïsoleerd of nageïsoleerd zijn. Verder zijn er nog een aantal andere zaken die relevant zijn bij het al dan niet geschikt van zijn van je woning voor een warmtepomp.

Doe de gratis Warmtepomp Woningcheck en ontdek of jouw woning geschikt is voor een Remeha warmtepomp

Doe de woningcheck

Kan een warmtepomp gecombineerd worden met mijn huidige cv-ketel?

Wij sluiten alleen warmtepompen aan op Remeha Ace-serie ketels van niet ouder dan 3 jaar.