Warmtepomp installeren

Hoe lang duurt de warmtepomp installatie?
  • Een (eenvoudige) hybride installatie kan in 1 dag geplaatst worden.
  • Een (eenvoudige) All-electric installatie kan in 2 dagen geplaatst worden
Hoeveel ruimte neemt een warmtepomp in?

Een warmtepomp heeft meer binnenruimte nodig dan een cv-ketel. Dit komt vooral door het benodigde buffervat. Dit varieert van ca. 150 tot 500 liter. Een lucht/water-warmtepomp heeft bovendien een buitendeel waar ook een plek voor moet komen.

Moet de meterkast aangepast worden?
  • Bij een all-electric warmtepomp is er meer elektriciteit nodig. Dit vraagt een aanpassing van de elektrische installatie in de meterkast.
  • Bij een hybride warmtepomp met cv-ketel hoeft de meterkast meestal niet aangepast te worden. Wel moet er een extra groep aangelegd worden
Maakt een warmtepomp veel geluid?

Met een goed ontwerp en opstelling kan geluidshinder worden voorkomen. Aanvullende geluiddempende maatregelen zijn in specifieke gevallen mogelijk.

Wat is het nut van koudemiddelen?

Een koudemiddel is de stof in een warmtepomp die warmte transporteert. In de meeste gevallen wordt een chemisch koudemiddel gebruikt. Bij lekkage is dit schadelijk voor het milieu. Daardoor is het van belang dat de installatie wordt uitgevoerd gekwalificeerde installateur. Bij WarmteThuis zijn alle warmtepomp installateurs gecertificeerd om hier op de juiste manier mee om te gaan

 

Op welke termijn zijn warmtepompen leverbaar?

Wij verwachten de eerste levering van warmtepompen in het eerste kwartaal van 2023. Door de grote vraag naar dit product werken wij voor het installeren van warmtepompen met een wachtlijst.

Hoe kom ik op de wachtlijst voor een warmtepomp?

1. Laat ons (via de website of telefonisch) weten dat je interesse hebt in een warmtepomp.

2. Wij bespreken jouw verzoek met je en bekijken of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp.

3. Indien jouw huis geschikt is geven wij een eerste prijsindicatie af.

4. Je kunt nu een advies op maat bestellen, waarbij wij een technische opname bij je thuis uitvoeren.

5. Nadat het advies op maat is uitgebracht kom je automatisch op de wachtlijst. Zodra de warmtepomp beschikbaar is nemen wij contact met je op.

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Niet alle woningen zijn (al) geschikt voor het gebruik van een warmtepomp. Je woning moet geïsoleerd of nageïsoleerd zijn. Verder zijn er nog een aantal andere zaken die relevant zijn bij het al dan niet geschikt van zijn van je woning voor een warmtepomp. Nadat je bij ons hebt aangegeven een warmtepomp te willen aanschaffen zullen wij met jou bekijken of jouw woning hiervoor geschikt is.

Ik sta op de wachtlijst voor een warmtepomp, hoe weet ik wanneer ik aan de beurt ben?

Nadat jouw woning geschikt is bevonden voor een warmtepomp en wij een advies op maat hebben uitgebracht word je op de wachtlijst geplaatst. Wij houden je dan op de hoogte van jouw plaats op de wachtlijst.

Kan een warmtepomp gecombineerd worden met mijn huidige cv-ketel?

Wij sluiten alleen warmtepompen aan op Remeha Ace-serie ketels van niet ouder dan 3 jaar.